Connect with us

Радовиш

Во хуманата мисија за помош на малата Марија од Ораовица, радовишко, се вклучува и Женска акција од Радовиш

Avatar

Published

на

Во хуманата мисија за помош на малата Марија од Ораовица, радовишко, се вклучува и Женска акција од Радовиш, со апел до сите хумани жени да помогнат колку што можат.

„ Хумани и прекрасни жени, Ве молам да и помогнеме на малата Марија од Ораовица на која и треба нашата помош и поддршка да има и таа среќно детство како сите дечиња и можете да донирате храна и облека за 12 годишното девојче Марија и нејзината мајка. (Ве молам само облеката да биде чиста и средена). Канцеларијата на Женска акција Радовиш е отворена секој ден од 09 до 15 часот и се наоѓа во просториите на Електротехничкиот факултет наспроти Стоковната куќа. Телефон за контакт 070 227 917“ стои во објавата од Женска акција.

Сторијата може да ја прочитате на следниот линк. https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=hCKAYFLh0QA…

прикажи повеќе
Advertisement

Радовиш

Детската градинка во Радовиш организира работилница за уредување на дворните површини во објектите

Avatar

Published

на

Детската градинка во Радовиш организира работилница за уредување на дворните површини во објектите, во која се вклучија семејствата – родителите, вработените, локалната заедница.

„Тимската работа, дружење и размена на идеи секогаш дава резултати“, велат од градинката, од каде им се заблагодароват на сите оние кои се вклучија да ги разубават дворовите на Објектите, каде што престојуват нивните дечиња.

Прочитај повеќе

Радовиш

Регионална средба во ОНБ „Браќа Миладиновци“ во Радовиш

Avatar

Published

на

Регионална средба на библиотекари од јавни и училишни библиотеки денеска беше одржана во ОНБ „Браќа Миладиновци“ во Радовиш. Тема на расправа на средбата беше „Евидентирање на библиотеките од Македонија и нивно регистирање во светската библиотекарска организација ИФЛА“.

На средбата учествуваа библиотекари од југоисточниот регион, од Валандово, Богданци, струмица и Штип.

Прочитај повеќе

Радовиш

Завршена изградбата на помошен објект при Домот на културата „Ацо Караманов“ во Радовиш

Avatar

Published

на

Успешно заврши проектот „Реконструкција на Домот на културата Ацо Караманов во Радовиш“ за изградба на помошен објект – натстрешница која има за цел оградување на самата зграда на Домот на култура. Оваа нова структура има значајна услужна функција, осигурувајќи полесен пристап од дворот до бината на салата на Домот.

Овој проект е имплементиран од страна на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион со партнерство на о.Радовиш во рамки на Програмата за рамномерен регионален развој, со финансиска поддршка од Бирото за регионален развој.

Прочитај повеќе