Connect with us

Радовиш

И денеска предупредувачки протест на вработените во локалната самоуправа, правосудството и органите

Avatar

Published

на

Вработените во единицата на локалната самоуправа во  правосудството и органите на државната управа од Радовиш и денеска со предупредувачки протест.

Шалтерите и канцелариите за време на двочасовниот мирен протест од 10 до 12 часот и денеска беа празни и вработените не ги извршуваа своите работни задачи.

Како причина за прекинот на работата како што велат од Синдикатот на вработените во ЕЛС Општина Радовиш,  се барањата за исплата на минимална плата и линеарно зголемување на останатите плати за 2.806 денари.

И вработените во Основниот суд во Радовиш и во Катастар, исто така протестираа денеска.

Како што најавија од Синдикатот на управата, правосудството и здруженија на граѓани (УПОЗ) овие два дена се протестира во сите оние институции каде имаат синдикални организации, како што се министерства, агенции, фондови, управи и судови.

Радовиш

Детската градинка во Радовиш организира работилница за уредување на дворните површини во објектите

Avatar

Published

на

Детската градинка во Радовиш организира работилница за уредување на дворните површини во објектите, во која се вклучија семејствата – родителите, вработените, локалната заедница.

„Тимската работа, дружење и размена на идеи секогаш дава резултати“, велат од градинката, од каде им се заблагодароват на сите оние кои се вклучија да ги разубават дворовите на Објектите, каде што престојуват нивните дечиња.

Прочитај повеќе

Радовиш

Регионална средба во ОНБ „Браќа Миладиновци“ во Радовиш

Avatar

Published

на

Регионална средба на библиотекари од јавни и училишни библиотеки денеска беше одржана во ОНБ „Браќа Миладиновци“ во Радовиш. Тема на расправа на средбата беше „Евидентирање на библиотеките од Македонија и нивно регистирање во светската библиотекарска организација ИФЛА“.

На средбата учествуваа библиотекари од југоисточниот регион, од Валандово, Богданци, струмица и Штип.

Прочитај повеќе

Радовиш

Завршена изградбата на помошен објект при Домот на културата „Ацо Караманов“ во Радовиш

Avatar

Published

на

Успешно заврши проектот „Реконструкција на Домот на културата Ацо Караманов во Радовиш“ за изградба на помошен објект – натстрешница која има за цел оградување на самата зграда на Домот на култура. Оваа нова структура има значајна услужна функција, осигурувајќи полесен пристап од дворот до бината на салата на Домот.

Овој проект е имплементиран од страна на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион со партнерство на о.Радовиш во рамки на Програмата за рамномерен регионален развој, со финансиска поддршка од Бирото за регионален развој.

Прочитај повеќе