Connect with us

Регион

Второ прскање против возрасни комарци по земјен пат на територијата на Југоисточниот плански регион

Александар | Media Press

Published

on

Се известуваат сите граѓани од Југоисточниот плански регион дека на 22 и 23 Јули 2020 година ќе се изврши второто прскање против возрасни комарци.

Во периодот од 19:00 до 02:00 часот на 22.07.2020 година (среда), ќе се извршува прскањето во општините Конче, Радовиш, Струмица и Василево.

Сите сопствениците на пчелни семејства да преземат соодветни мерки за заштита, односно да ги затворат истите во најавениот период.

Регион

Во 10-те општини од Југоисточниот регион ќе се изврши четврто прскање против комарци

Виолета | Media Press

Published

on

“Се известуваат сите граѓани на 10-те општини во Југоисточниот плански регион, доколку има поволни временски услови ќе се изврши четврто прскање против возрасни комарци, со следниот распоред:

1. На 30 септември  (среда), во период од 16 до 18 часот во општините Конче, Радовиш, Василево и Струмица и

2. На 01октомври (четврток), во период од 16 до 18 часот во општините Ново Село, Босилово, Валандово и Богданци“ стои во изветсувањето од општините.

Од таму ги предупредуваат сопствениците на пчелни семејства да преземат соодветни мерки за заштита, односно да ги затворат истите во најавениот временски период.

Continue Reading

Регион

86 лица од југоистокот заработиле казна поради неносење на заштитна маска

Виолета | Media Press

Published

on

Во текот на изминатото деноноќие според статистиката на МВР за периодот (27/28.09.2020), по однос на Уредбата за задолжително носење заштита на лицето, евидентирано е дека на ниво на Секторот за внатрешни работи Струмица 84 лица не ја почитувале, од кои 36 вo Струмица, 19 во Радовиш, 15 во Гевгелија и 14 во Валандово и ќе следуваат соодветни мерки. На ниво на држава кривична пријава заработиле над 600 лица.

Continue Reading

Радовиш

17 радовишани во изминатото деноноќие заработиле казна поради не носење заштитна маска, Владата размислува за зголемување на казните

Виолета | Media Press

Published

on

Во текот на изминатото деноноќие според статистиката на МВР за периодот (23/24.09.2020), по однос на Уредбата за задолжително носење заштита на лицето, евидентирано е дека на ниво на Секторот за внатрешни работи Струмица 50 лица не ја почитувале меркат, од кои 18 вo Гевгелија, 17 во Радовиш, 8 во Валандово и 7 во Струмица и ќе следуваат соодветни мерки.

Владата размислува дали да го зголеми износот на казните за неносење маски за заштита од  КОВИД-19, обемот на работа на полицијата во таа насока е зголемен и ќе има се повеќе контроли и во угостителските објекти и на собирите на граѓаните, информира денеска министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски.

Continue Reading