Connect with us

Забава

Највозбудливи музички денови на „Струмица Опен Фестивал“ во август

Виолета | Media Press

Објавено

N

Според програмата на Струмица Опен Фестивал, во месец август следуваат највозбудливите музички денови. Фестивалот својата кулминација ќе го достигне на 16, 17 и 18 август, трите музички фестивалски денови кога ќе настапат атрактивни музички ѕвезди како што се, Жељко Самарџич, Северина, Дарио и други најавуваат организаторите. Од 9-ти август започнува програмата на сцената „На чешмичката“.

Видео

По девети пат успешно организирана традиционалната Иселениничка средба во општина Босилово.

Роберт | Media Press

Објавено

N


Идеата за организирање на оваа манифестација потекнува уште од далечната 2011 година и опстојува успешно цели девет години.
Човекот од кого се роди идеата за една таква средба со иселениците од дијаспората во општина Босилово денес е актуелен градоначалник и по втор пат ја отвара оваа манифестација, При тоа, градоначалникот Зоран Зимбаков им посака топло добродејде на иселениците.

Присутните гости имаа можност да уживаат во музичката програма  во која свој настап имаа,  група Пицикато, Боро и Билјана со група Астрион, Силви Бенд и Сузана Гавазова.

Прочитај повеќе