Connect with us

Радовиш

П.К Бел Камен од Радовиш по 15-ти пат го организира Меморијалниот Марш ,,Спасов Костаке – Цоцо – 2023”

Avatar

Published

на

П.К Бел Камен од Радовиш и оваа година по 15-ти пат го организира Меморијалниот Марш ,,Спасов Костаке – Цоцо – 2023” во спомен секавање на планинарот Спасов Костаке.

„Маршот го посветуваме и на нашиот голем пријател и поддржувач Маестро Драгомир ШОИЌ и нашиот покоен домар Гогов Ристе Ринго.
По тој повод ве покануваме и вас да земете учество на овој меморијален марш кој ќе се одржи на 20.08.2023год (недела)“ информираат од ПК Бел камен, Радовиш.
Програма:
Тргнување од пред планинарски дом Џумаја во 8.30 ч. до врв Бел Камен – Планинарски дом Џумаја. Самата патека е долга околу 27 километри и е во времетраење од околу 7 часа. Патеката е во категорија “средно тешка”. По пристигнувањето на сите учесници и гости ќе им се послужи ручек.После ручекот планинарско дружење и во 17 ч. заминување од П.Д. Џумаја.
За оние планинари кои сакат да дојдат во сабота (19.08.) сместување ке има во П.Д Џумаја по цена 300ден.
За непречено организирање на маршот во однос на сместувањето и учеството на маршот, потребно е задолжително  пријавување за учество најкасно до 18.08.2023 год. На контакт телефоните:

Ѓорги Симеонов – 070 302 021
Љупчо Јованов – 077 547 887
Славе Спасов – 070 319 030 

Сите учесници на маршот да бидат здрави и психофизички подготвени, напоменуваат организаторите.

Радовиш

ЈП Плаваја со известување до граѓаните на Општина Радовиш и сите продавачи и купувачи на производи кои се продаваат на зелени пазари

Avatar

Published

на

ЈП”ПЛАВАЈА” ја подготви предвидената локација за времена дислокација на градскиот пазар поради изведување на градежни работи за изградба на нов пазар. од тие причини ги известува продавачите и граѓаните на Општина Радовиш дека од овој викенд пазарот ќе се премести на паркингот на поранешен “Орел” Радовиш.

„Врз основа на Одлуката на Советот на општина Радовиш за времена дислокација на “Градски пазар” Ве известуваме дека ЈП”ПЛАВАЈА” ја подготви предвидената локација на паркингот на поранешен “Орел” Радовиш. Почнувајќи од сабота 07 октомври 2023 година зелениот пазар ќе функционира на таа локација се до завршувањето на изградбата на новиот покриен пазар. За сите прашања може да контактирате со одговорното лице Велин Ангелов лично или преку повик на бројот 071 793 756.

Локација: https://maps.app.goo.gl/2opj4o2YLMiuAsPC6

Прочитај повеќе

Радовиш

Поставена мини-фотоволтаична централа на Домот на Културата во Калуѓерица

Avatar

Published

на

Поставена мини-фотоволтаична централа на Домот на Културата во населено место Калуѓерица, со кое се предвидува намалување на трошоците за електрична енергија за улично осветлување за 30 %.

Градоначалникот Ацо Ристов заедно со претставници од партмерите вклучени во проектот, изврши увид во работните активности и како што вели овој проект е предвиден за намалување на трошоците на електрична енергија за улично осветлување во руралните населени места преку искористување на обновливи извори на енергија.

Партнери во проектот се Општина Радовиш, Ромалитико, “ Мрежа за рурален развој, УСАИД Проект “Програма за развој на заедницата“ и ЛАГ Плачковица.

Прочитај повеќе

Радовиш

Детската градинка во Радовиш организира работилница за уредување на дворните површини во објектите

Avatar

Published

на

Детската градинка во Радовиш организира работилница за уредување на дворните површини во објектите, во која се вклучија семејствата – родителите, вработените, локалната заедница.

„Тимската работа, дружење и размена на идеи секогаш дава резултати“, велат од градинката, од каде им се заблагодароват на сите оние кои се вклучија да ги разубават дворовите на Објектите, каде што престојуват нивните дечиња.

Прочитај повеќе