Connect with us

Конче

Општина Конче го одбележа својот празник,12 Јули, Петровден

Avatar

Published

на

Општина Конче денеска го одбележа празникот на општината 12 Јули Петровден. По тој повод беше организирано свечено пуштање во употреба на новоизградени објекти во Општина Конче. Свечено беа пуштени во употреба новоизградениот манастирски конак во манастирот Свети Стефан во Конче на кој веќе е завршена изградбата и преадаптираната новоизградена сала за венчавање и за одржување на седници на Совет во состав на Општинската зграда, по што градоначалникот Златко Ристов изврши прием на поканети гости.

На свечената седница на Советот на Општина Конче градоначалникот Златко Ристов спомна дел од реализираните проекти и проекти кои се во тек, по што беа доделени признанија и благодарници на повеќе правни и физички лица, за успешна соработка и промоција на општина Конче, на деловни соработници, спортисти и спортски клубови како и златна плакета на рудникот Боров Дол.

 Во чест на 27 годишнината од востанувањето на Општина Конче неколку делегаци положија свежо цвеќе на спомен обележјето во Конче.

Програмата  заврши со настап на културно уметнички друштва во дворот на манастирот Свети Стефан во Конче, каде беше организиран и натпревар во најдобро подготвена традиционална храна, кој по втор пат се одржува во организација на Здружението на жени Конечанка. Присутните  имаа можност да вкусат од прекрасните традиционални специјалитети, а жири комисијата изврши избор на група за најдобро подготвена трпеза.

Конче

Во завршна фаза е уредување на Улица ,,1″ во село Горни Липовиќ, Општина Конче

Avatar

Published

на

Општина Конче продолжува со изградба и уредување на пристапни патеки и улици во наслените места во општината. Во завршна фаза е уредување на Улица ,,1″ во село Горни Липовиќ, објави градоначалникот Златко Ристов на социјалните мрежи.

Претходно е завршено со изградба и уредување на прстапни патеки и улици во Конче, а сега продолжува овој проект по останатите населени места.

Прочитај повеќе

Конче

Ваучер од по 6.000 денари додели Општина Конче на сите првачиња од ООУ “Гоце Делчев” Конче

Avatar

Published

на

Ваучер од по 6.000 денари додели Општина Конче на сите првачиња од ООУ “Гоце Делчев” Конче, на првиот училишен ден, кој останува за паметење кај повеќе првоодделенчиња.

Со пригодна програма од учениците вработените во училиштетото им посакаа добредојде на првачињата.

Среќен почеток во новата учебна година на сите дечиња кои го прават првиот чекор во училишните клупи, посака и градоначалникот Златко Ристов, кој беше присутен на свеченоста за прием на првачињата.

„За таа цел заедно со Советот на општина Конче доделуваме ваучери по 6 000 денари кои денеска ги исплативме на сметките на родителите.Тука нема да застанеме и продолжуваме со подршка на учениците од ООУ “Гоце Делчев” Конче. Децата се нашата иднина“ вели градоначалникот Ристов.

Прочитај повеќе

Конче

Општина Конче ги известува граѓаните дека во четврток ќе се врши прскање против комарци

Avatar

Published

на

Општина Конче ги известува граѓаните дека во четврток ќе се врши ларвицидна дезинсекција и дезинсекција против возрасни комарци.

„Ве известуваме дека на ден 27.07.2023 година (Четврток) со почеток од 18 часот ќе се изврши ларвицидна дезинсекција, а дезинсекција против возрасни комарци во 20 часот. Се известуваат сопствениците на пчелни семејства да превземат соодветни мерки за заштита, односно да ги затворат истите во најавениот временски период. Благодариме за разбирањето!!“ стои во соопштението од Општина Конче.

Прочитај повеќе