Connect with us

Конче

Општина Конче се подготвува за одбележување на денот на Општината 12-ти Јули Петровден

Avatar

Published

на

Општина Конче се подготвува за одбележување на денот на Општината 12-ти Јули Петровден кој и годинава ќе го одбележи со повеќе активности. Програмата за одбележување ќе започне од вторник 11 јули со спортски натпревар во борење слободен стил и Фолклорна вечер – сплет на ора и песни настап на Културно уметнички друштва.

 Во чест на 27- годишнината од востанувањето на Општина Конче  главните активности ќе се одржат во среда на 12-ти јули Петровден. Во 10;30 часот ќе се органзира свечено пуштање во употреба на ново и зградени објекти во Општина Конче. Потоа ќе биде органзиран прием кај градоначалникот по што ќе следува Свечена седница на Советот на Општина Конче и доделеување на награди признанија и дипломи.

 Ќе биде положени и свежо цвеќе на споменикот на паднатите борци  во Конче.

Програмата ќе заврши со настап на културно уметнички друштва во дворот на манастирот Свети Стефан во Конче каде присутните ќе имаат можност да вкусат и од прекрасните традиционални специјалитети на традиционалната трпеза, која по втор пат ќе се организира во организација на здружението на жени.Ќе биде извршен и избор на групи за најдобро подготвена традиционална храна.

Во вечерните часови ќе биде организиран и финален натпрева во мал фудбал.

Конче

Во завршна фаза е уредување на Улица ,,1″ во село Горни Липовиќ, Општина Конче

Avatar

Published

на

Општина Конче продолжува со изградба и уредување на пристапни патеки и улици во наслените места во општината. Во завршна фаза е уредување на Улица ,,1″ во село Горни Липовиќ, објави градоначалникот Златко Ристов на социјалните мрежи.

Претходно е завршено со изградба и уредување на прстапни патеки и улици во Конче, а сега продолжува овој проект по останатите населени места.

Прочитај повеќе

Конче

Ваучер од по 6.000 денари додели Општина Конче на сите првачиња од ООУ “Гоце Делчев” Конче

Avatar

Published

на

Ваучер од по 6.000 денари додели Општина Конче на сите првачиња од ООУ “Гоце Делчев” Конче, на првиот училишен ден, кој останува за паметење кај повеќе првоодделенчиња.

Со пригодна програма од учениците вработените во училиштетото им посакаа добредојде на првачињата.

Среќен почеток во новата учебна година на сите дечиња кои го прават првиот чекор во училишните клупи, посака и градоначалникот Златко Ристов, кој беше присутен на свеченоста за прием на првачињата.

„За таа цел заедно со Советот на општина Конче доделуваме ваучери по 6 000 денари кои денеска ги исплативме на сметките на родителите.Тука нема да застанеме и продолжуваме со подршка на учениците од ООУ “Гоце Делчев” Конче. Децата се нашата иднина“ вели градоначалникот Ристов.

Прочитај повеќе

Конче

Општина Конче ги известува граѓаните дека во четврток ќе се врши прскање против комарци

Avatar

Published

на

Општина Конче ги известува граѓаните дека во четврток ќе се врши ларвицидна дезинсекција и дезинсекција против возрасни комарци.

„Ве известуваме дека на ден 27.07.2023 година (Четврток) со почеток од 18 часот ќе се изврши ларвицидна дезинсекција, а дезинсекција против возрасни комарци во 20 часот. Се известуваат сопствениците на пчелни семејства да превземат соодветни мерки за заштита, односно да ги затворат истите во најавениот временски период. Благодариме за разбирањето!!“ стои во соопштението од Општина Конче.

Прочитај повеќе