Connect with us

Радовиш

Ќе се одржи Меморијален турнир во мал фудбал во село Ињево – Радовиш, прво место 120.000!

Avatar

Published

на

По три години пауза повторно ќе се оганизира Меморијален турнир во мал фудбал во село Ињево, Општина Радовиш.

Турнирот ќе започне на 26 јули а ќе трае до 12 август, а пријавувањето на екипи за учество на меморијалниот турнир во мал фудбал ќе трае до 24 јули.

Организатори на турнирот се Ангел Јованов, Илија Данаилов, Аце Апостолов, Зоран Манасиев и Ристе Коцев.

Учество на екипи: 3.000 денари.Телефон и информации за пријавување: 071 663 124 (Илија), 071 320 754 (Аце) и 070 490 663 (Ангел).

Генерален спонзор на турнирот е дијаспората на С. Ињево, а се организира по повод сообраќајна несреќа на нивни сограѓани спортисти, која се случила пред 20 години, во август 2003 година.

За турнирот се предвидени и богати награди.

ПРВО МЕСТО: 120.000 денари.
ВТОРО МЕСТО: 60.000 денари.
ТРЕТО МЕСТО: 30.000 денари.
ЧЕТВРТО МЕСТО: 15.000 денари.

Награди ќе добијат и најдобриот играч, најдобриот голман и најдобриот голгетер.

Радовиш

ЈП Плаваја со известување до граѓаните на Општина Радовиш и сите продавачи и купувачи на производи кои се продаваат на зелени пазари

Avatar

Published

на

ЈП”ПЛАВАЈА” ја подготви предвидената локација за времена дислокација на градскиот пазар поради изведување на градежни работи за изградба на нов пазар. од тие причини ги известува продавачите и граѓаните на Општина Радовиш дека од овој викенд пазарот ќе се премести на паркингот на поранешен “Орел” Радовиш.

„Врз основа на Одлуката на Советот на општина Радовиш за времена дислокација на “Градски пазар” Ве известуваме дека ЈП”ПЛАВАЈА” ја подготви предвидената локација на паркингот на поранешен “Орел” Радовиш. Почнувајќи од сабота 07 октомври 2023 година зелениот пазар ќе функционира на таа локација се до завршувањето на изградбата на новиот покриен пазар. За сите прашања може да контактирате со одговорното лице Велин Ангелов лично или преку повик на бројот 071 793 756.

Локација: https://maps.app.goo.gl/2opj4o2YLMiuAsPC6

Прочитај повеќе

Радовиш

Поставена мини-фотоволтаична централа на Домот на Културата во Калуѓерица

Avatar

Published

на

Поставена мини-фотоволтаична централа на Домот на Културата во населено место Калуѓерица, со кое се предвидува намалување на трошоците за електрична енергија за улично осветлување за 30 %.

Градоначалникот Ацо Ристов заедно со претставници од партмерите вклучени во проектот, изврши увид во работните активности и како што вели овој проект е предвиден за намалување на трошоците на електрична енергија за улично осветлување во руралните населени места преку искористување на обновливи извори на енергија.

Партнери во проектот се Општина Радовиш, Ромалитико, “ Мрежа за рурален развој, УСАИД Проект “Програма за развој на заедницата“ и ЛАГ Плачковица.

Прочитај повеќе

Радовиш

Детската градинка во Радовиш организира работилница за уредување на дворните површини во објектите

Avatar

Published

на

Детската градинка во Радовиш организира работилница за уредување на дворните површини во објектите, во која се вклучија семејствата – родителите, вработените, локалната заедница.

„Тимската работа, дружење и размена на идеи секогаш дава резултати“, велат од градинката, од каде им се заблагодароват на сите оние кои се вклучија да ги разубават дворовите на Објектите, каде што престојуват нивните дечиња.

Прочитај повеќе