Connect with us

Конче

Хортикултурно уредување и поставување на урбана опрема во населените места во Општина Конче

Avatar

Published

на

Општина Конче продолжува со хортикултурно уредување на населените места во општината и изградба на детски паркчиња и поставување на урбана опреме за пријатен престој на дечињата и на останатите граѓани.

„Приоритет од самиот старт на функционирањето како локална самоуправа ни претставува еколошката вредност на секое населено место како придобивка на секој граѓанин. Со таа цел чекориме сигурно и стратешки во хортикултурно уредување и поставување на урбана опрема во секое катче како природна убавина кој заслужува да ја ужива секој. Завршено во Д. Липовиќ, а наскоро продолжуваме во Дедино…“ напиша градоначалникот Златко Ристов на социјалните мрежи

Конче

Започна турнирот во мал фудбал под покровителство на Општина КОНЧЕ

Avatar

Published

на

Започна Турнириот во мал фудбал под покровителство на Општина Конче а по повод празникот на општината Петровден. По повод празникот, Петровден, 12ти јули 2024 година, Општина КОНЧЕ организира ноќен турнир во мал фудбал. Вкупно пријавени екипи се шеснаесет (16). Ждребувањето беше извршено во петокот на 28.06.2024 во 19:30 во просториите на Општината, а почетокот на турнитот беше во сабота 29.06.2024 година. Градпначалникот Златко Ристов свечено го отвори турнирот и им посака многу среќа на спортистите.

За најдобрите се предвидени и вредни награди.

За 1- место 150.000 денари, 2- место 80.000 денари, 3- место 40.000 денари и 4- место 10.000 денари.

За деца до 12 години: 1-место 10.000 денари. 2- место 4.000 денари и 3- место 2.000 денари.

Општина Конче, Советот на Општина Конче и градоначалникот Златко Ристов се генерални покровители на петровденскиот турнир во мал фудбал кој се одржува секоја година во Конче.

Прочитај повеќе

Конче

Изгоре нива со пченица и лозје. Пожарникарите од Конче со апел до граѓаните

Avatar

Published

на

Апел до сите граѓани на Општина Конче, да не палат оган на отворено. И денешниот пожар во депонијата е од несовесни граѓани кои собирале старо железо и друг материјал. Благодарност до колегите од ТППЕ од Радовиш кои навремено беа на лице место на пожарот од кој има направено голема материјална штета на лозов насад од 6 декари и целосно е изгорена неожнеана пченица од 5 декари. Апелираме уште еднаш да не се пали оган на отворенао стои во апелот од Дпд Горици Конче

Прочитај повеќе

Конче

Авантурите на Конче и Мантово ВЕЛОФЕСТ 2024, на локација на Влашки Колиби

Avatar

Published

на

Дводневен настан велосипедски тури  „Авантурите на Конче и Мантово“ ќе се одржи  на 6 и 7 јули годинава, на локација на Влашки Колиби, Езеро Мантово, Општина Конче. Ново велосипедско искуство во општина Конче по втор пат, при што присутните ќе имаат можност  да ги запознаат природните убавини и локалните особености во овој дел на Македонија.
За сместување е предвидено кампување со сопствена опрема.

Контакт: velofestkonce@gmail.com или на телефон 078 495 850

Минатата година учеството на овој настан беше бесплатно, годинава има Котизација за учество: 

600 денари по учесник поединец или 500 денари за членови на велосипедски клубови.

За малолетните лица до 16 години со придружник, учеството е бесплатно.

Котизацијата се уплаќа на сметката на организаторот:

ЗВК БЕЛ КАМЕН СЕРТА Радовиш

сметка бр.: 210-0700453201-68

Банка: НЛБ Банка АД Скопје

Краен рок за пријавување: најдоцна до Среда 3ти Јули 2024 година

Секој учесник добива:

– dri-fit маичка
– вечера во сабота
– доручек и ручек во недела
– освежување за време на велосипедските тури
– организирани велосипедски тури со поддршка на локални водичи
– медицинска помош за време на велосипедските тури
– велосипедски сервис за време на турите за асистенција во отстранување на брзи дефекти кај велосипедот

Програма

Сабота, 6ти јули
10:00 – 15:00h Пристигнување и регистрација на учесниците и поставување на сопствена камп опрема
16:00 – 17:00h Подготовка, упатства и вовед во Велотура-1
17:00 – 19:00h Велосипедска тура околу Езерото Мантово со должина 15km и искачување 200m (види повеќеGPX)

19:20 – 19:30h Свечено отварање на манифестацијата „ВЕЛОФЕСТ“
20:00 – 20:15h Настап на КУД Конче
20:30 – 00:00h Музичко-забавна програма

Недела, 7ми јули
08:00 – 09:00h Утринско будење, загревање и доручек за учесниците
09:00 – 10:00h Подготовка, упатства и вовед во Велотура-2 (види повеќеGPX)
10:00 – 15:00h Велотура Конче (50км)
15:00 – 15:30h Затворање на манифестацијата

Прочитај повеќе