Connect with us

Радовиш

И денеска гужва пред Национални шуми, Подружница Плачковица

Avatar

Published

на

Стотици граѓани и денеска чекаа ред пред Национални шуми Подружница Плачковица да склучат договор за огревно дрво за следната сезона.

Граѓаните нервозни што чекаат по неколку часа, а од Национални шуми апелираат да не доаѓаат сите неднаш и во еден ден.

Како што дознаваме од ЈП Национални шуми Подружница Плачковица- Радовиш, ќе склучуваат договори за огревно дрво, етапно според количините кои им се предвидени за работа.  

Договори се склучуваат само за буково огревно дрво кое се продава по цена од 4.064 денари за метар кубен и бука сеченица од 3.186 денари за метар кубен, согласно планот за работа за 2023 година.

Радовиш

Детската градинка во Радовиш организира работилница за уредување на дворните површини во објектите

Avatar

Published

на

Детската градинка во Радовиш организира работилница за уредување на дворните површини во објектите, во која се вклучија семејствата – родителите, вработените, локалната заедница.

„Тимската работа, дружење и размена на идеи секогаш дава резултати“, велат од градинката, од каде им се заблагодароват на сите оние кои се вклучија да ги разубават дворовите на Објектите, каде што престојуват нивните дечиња.

Прочитај повеќе

Радовиш

Регионална средба во ОНБ „Браќа Миладиновци“ во Радовиш

Avatar

Published

на

Регионална средба на библиотекари од јавни и училишни библиотеки денеска беше одржана во ОНБ „Браќа Миладиновци“ во Радовиш. Тема на расправа на средбата беше „Евидентирање на библиотеките од Македонија и нивно регистирање во светската библиотекарска организација ИФЛА“.

На средбата учествуваа библиотекари од југоисточниот регион, од Валандово, Богданци, струмица и Штип.

Прочитај повеќе

Радовиш

Завршена изградбата на помошен објект при Домот на културата „Ацо Караманов“ во Радовиш

Avatar

Published

на

Успешно заврши проектот „Реконструкција на Домот на културата Ацо Караманов во Радовиш“ за изградба на помошен објект – натстрешница која има за цел оградување на самата зграда на Домот на култура. Оваа нова структура има значајна услужна функција, осигурувајќи полесен пристап од дворот до бината на салата на Домот.

Овој проект е имплементиран од страна на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион со партнерство на о.Радовиш во рамки на Програмата за рамномерен регионален развој, со финансиска поддршка од Бирото за регионален развој.

Прочитај повеќе