Connect with us

Радовиш

После 15 години Радовиш доби контакт центар на ЕВН Македонија, во близина на градскиот пазар

Avatar

Published

на

Радовиш конечно доби контакт центар на ЕВН Македонија, кој денеска беше свечено отворен. Над 10 илјади корисници од Општина Радовиш ќе можат да поднесат секакви барања, за кои досега морале да патуваат до Срумица, барања за нов корисник, за фотоволтаици, за некаков проблем, за добивање на информации и за други потреби.

Засега ќе се  поднесуваат само барања, а во иднина доколку има потреба ќе се воведе и наплата на фактури, велат од контакт центарот.

Градоначалникот Ацо Ристов кој во изминатите месеци се заложи за отварање на овој контакт центар, се заблагодари на ЕВН што им излезе во пресрет на граѓаните.

„Отсега граѓаните нема да патуваат до Струмица за обични барања, тоа ќе можат да го направат овде во контакт центарот. Поминавме неколку месеци во преговори со ЕВН и конечно денеска го отворивме овој центар, на задоволство на граѓаните од двете општини Радовиш и Конче“, рече градоначалникот Ристов на денешното отварање.

 После 15 години,  од денеска граѓаните од општините Радовиш и Конче ќе можат да ги завршуваат своите потреби преку контакт центарот на ЕВН, лоциран во центарот на градот на улица 15 -ти Корпус, во близина на градскиот пазар.

Радовиш

Детската градинка во Радовиш организира работилница за уредување на дворните површини во објектите

Avatar

Published

на

Детската градинка во Радовиш организира работилница за уредување на дворните површини во објектите, во која се вклучија семејствата – родителите, вработените, локалната заедница.

„Тимската работа, дружење и размена на идеи секогаш дава резултати“, велат од градинката, од каде им се заблагодароват на сите оние кои се вклучија да ги разубават дворовите на Објектите, каде што престојуват нивните дечиња.

Прочитај повеќе

Радовиш

Регионална средба во ОНБ „Браќа Миладиновци“ во Радовиш

Avatar

Published

на

Регионална средба на библиотекари од јавни и училишни библиотеки денеска беше одржана во ОНБ „Браќа Миладиновци“ во Радовиш. Тема на расправа на средбата беше „Евидентирање на библиотеките од Македонија и нивно регистирање во светската библиотекарска организација ИФЛА“.

На средбата учествуваа библиотекари од југоисточниот регион, од Валандово, Богданци, струмица и Штип.

Прочитај повеќе

Радовиш

Завршена изградбата на помошен објект при Домот на културата „Ацо Караманов“ во Радовиш

Avatar

Published

на

Успешно заврши проектот „Реконструкција на Домот на културата Ацо Караманов во Радовиш“ за изградба на помошен објект – натстрешница која има за цел оградување на самата зграда на Домот на култура. Оваа нова структура има значајна услужна функција, осигурувајќи полесен пристап од дворот до бината на салата на Домот.

Овој проект е имплементиран од страна на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион со партнерство на о.Радовиш во рамки на Програмата за рамномерен регионален развој, со финансиска поддршка од Бирото за регионален развој.

Прочитај повеќе