Connect with us

Радовиш

Општина Конче доби донација од ,,Тика,,

Media Press

Published

на

Вчера Општина Конче доби голема донација од Република Турција- владината организација ,,Тика” предводена од генералниот Кординатор г-дин Halim Omer Soģut , при што беа доделени вкупно четириесет земоделски машини на повеке земјоделци од Република Македонија. Голема благодарност упати градоначалникот на општина Конче, г-н Златко Ристов.

прикажи повеќе
Advertisement

Радовиш

ПРИЕМ НА ДЕЛЕГАЦИИТЕ ОД ВАСЛУИ, РОМАНИЈА И ЕРГЕНЕ,ТУРЦИЈА

Media Press

Published

на

ПРИЕМ НА ДЕЛЕГАЦИИТЕ ОД ВАСЛУИ, РОМАНИЈА И ЕРГЕНЕ,ТУРЦИЈА

Градоначалникот Ацо Ристов имаше прием на дел од делегациите кои се гости во Општина Радовиш по повод манифестацијата „Самун ем Татлија“.

Прочитај повеќе

Радовиш

Ликовна работилница ,,Фолклорот наша вековна инспирација,,

Media Press

Published

на

Вчера во паркот на младите во Радовиш беше одржана ликовната работилница „Фолклорот наша вековна инспирација“. На оваа работилница учествуваа млади уметници од општинските основни училишта од нашата општина.Со оваа програмска активност започна Меѓународниот фолклорен фестивал „Радовишки собор“.

Прочитај повеќе

Радовиш

Рудниците Бучим и Боров дол со СОУ Коста Сусинов склучија меморандум за соработка за дуално образование

Media Press

Published

на

Шестнаесет ученици од паралелката за рударско геолошки техничар во средното општинско училиште Коста Сусинов од Радовиш во иднина нивната практична настава ке ја изведуват во компаниите Боров дол и Бучим.

Ваквиот тип на настава е резултат на потпишаниот меморандум за соработка помеѓу училиштето и компаниите, а ќе се реализира во рамките на програмата за дуално образование, учење кај работодавач. Од училиштето велат дека ова ќе значи многу за нив, затоа што ваквиот тип на настава ќе овозможи учениците практично да ги осознаат вештините неопходни за нивната идна професија.

Прочитај повеќе