Connect with us

Радовиш

Од денеска започна да функционира зонското паркирање во Радовиш со наплата

Avatar

Published

на

Нема повеќе бесплатно паркирање во централното подрачје на Радовиш. Од денеска започна да функционира зонското паркирање во Радовиш со наплата, проект кој го реализира градоначалникот Ацо Ристов на барање на граѓаните за да се реши сообраќајниот хаос во градот.

Како што информира ЈП Плаваја Радовиш, на секој одбележан паркинг се наоѓа информативна табла за начинот на наплата на паркингот. Сите корисници кои сакаат да поднесат барање за месечна резервација може да отидат во просториите на ЈП„Плаваја“ Радовиш во Одделението за паркинзи. Исто така барања може да се поднесат и во шалтерот за наплата лоциран до Центарот за култура „Ацо Караманов“.

Барањата за резервации се поднесуваат секој работен ден од 07:00 до 15:00 часот, стои во известувањето од ЈП Плаваја. За сите потребни информации може да се јавите на телефон 075-253-352,.

Од ОО на СДСМ од Радовиш на вчерашната прес- конференција реагираа во врска со периодот на отпочнување, потоа околу цената од 30 денари за еден час, како и најавениот бесплатен паркинг за граѓаните во централното градско подрачје.  

Радовиш

Детската градинка во Радовиш организира работилница за уредување на дворните површини во објектите

Avatar

Published

на

Детската градинка во Радовиш организира работилница за уредување на дворните површини во објектите, во која се вклучија семејствата – родителите, вработените, локалната заедница.

„Тимската работа, дружење и размена на идеи секогаш дава резултати“, велат од градинката, од каде им се заблагодароват на сите оние кои се вклучија да ги разубават дворовите на Објектите, каде што престојуват нивните дечиња.

Прочитај повеќе

Радовиш

Регионална средба во ОНБ „Браќа Миладиновци“ во Радовиш

Avatar

Published

на

Регионална средба на библиотекари од јавни и училишни библиотеки денеска беше одржана во ОНБ „Браќа Миладиновци“ во Радовиш. Тема на расправа на средбата беше „Евидентирање на библиотеките од Македонија и нивно регистирање во светската библиотекарска организација ИФЛА“.

На средбата учествуваа библиотекари од југоисточниот регион, од Валандово, Богданци, струмица и Штип.

Прочитај повеќе

Радовиш

Завршена изградбата на помошен објект при Домот на културата „Ацо Караманов“ во Радовиш

Avatar

Published

на

Успешно заврши проектот „Реконструкција на Домот на културата Ацо Караманов во Радовиш“ за изградба на помошен објект – натстрешница која има за цел оградување на самата зграда на Домот на култура. Оваа нова структура има значајна услужна функција, осигурувајќи полесен пристап од дворот до бината на салата на Домот.

Овој проект е имплементиран од страна на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион со партнерство на о.Радовиш во рамки на Програмата за рамномерен регионален развој, со финансиска поддршка од Бирото за регионален развој.

Прочитај повеќе