Connect with us

Конче

Подарени вкупно 250 училишни ранци и училишни прибори на учениците од ООУ ,,Гоце Делчев” од Конче

Media Press

Published

на

Од страна на Конфедерецијата на Балканско – Румелиските Турци од Р. Турција, предводена од страна на Претседателот Сабри Мутлу и заменик Претседателот Зулфетин Хаџиоглу и други претставници од Федерацијата, на учениците од ООУ ,,Гоце Делчев” од Конче беа поделени вкупно 250 училишни ранци и училишни прибори.

Градоначалникот на Општина Конче Златко Ристов изразува благодарност од негово име и од име на сите граѓани на Општина Конче, за огромната помош која има ја пружија претставниците од Конфедерацијата на сите ученици од општината.

Конче

Градоначалникот Ристов им посака среќа на сите ученици од ООУ,, Гоце Делчев” во Конче во новата учебна година

Media Press

Published

на

Денеска во ООУ,, Гоце Делчев”во О.Конче со пригодна програма беше одбележаан почетокот на новата учебна година.

„На сите првачиња, на сите ученици и наставници им посакуваме среќа и успех во новата учебна година“, вели градоначалникот на Општина Конче Златко Ристов кој денеска присуствуваше на првиот училишен ден во училиштето и притоа им подари подароци од општината на сите првачиња.

Прочитај повеќе

Конче

Изградба на нов крак на канализациона мрежа во село Дедино, Општина Конче

Media Press

Published

на

Општина Конче започна со изградба на нов крак на канализациона мрежа во село Дедино, од суштинско значење на жителите од ова наслено место.

„Со целосна посветеност и ажурност на теренот,по селектирање на приоритетите, одиме чекор по чекор до комплетна реализација на сите проекти од суштинско значење на жителите на општина Конче. Изградба на нов крак на канализациона мрежа во село Дедино“ објави градоначалникот Златко Ристов на социјалните мрежи, притоа додавајќи дека потребите на граѓаните, пред се друго.

Прочитај повеќе

Конче

Одржана манифестацијата од ,, ОД ЗРНО ДО ПОГАЧА “, во Конче

Media Press

Published

на

Одржана манифестацијата од ,, ОД ЗРНО ДО ПОГАЧА “, во Конче на која беа прикажани мултиетничките традиции и обичаи.

Имено вчера во  Општина Конче, под покровителство на МЗШВ на РМ и во соработка со ЗРРР Блесок од Радовиш и повеке учесници на КУД од Конче и Радовиш , успешно беше спроведен проектот ,, ОД ЗРНО ДО ПОГАЧА “. На вчерашната манифестација покрај традиционачните изворни ора и носии беше изложена прекрасната традиционална храна од нашето поднебје.

Проектот е аплициран преку Мултиетничко општество, со цел да се покаже традицијата, обичаите, културата, здравата храна и соживот на македонското и турското население кое живее во општина Конче.

Прочитај повеќе