Connect with us

Радовиш

Околу 420 дечиња годинава се згрижени во детската градинка „Ацо Караманов“, Радовиш

Media Press

Published

на

Детската градинка „Ацо Караманов“ во Радовиш подготвена ги дочека дечињата и оваа година. Околу 420 дечиња се распоредени во воспитни групи во објектите на трите градинки  Управна зграда, Детско изворче и Цветови во Радовиш и центрите за ран детски развој во населените места. Директорката Кистина Бехлимова Трајкова им посака добредојде на сите дичиња потенцирајќи дека секој почеток е предизвик но тие се подготвени.

Со исчистени и дезинфицирани простори, опремени со потребниот дидактички материјал и нагледни средства градинките се подготвени да им обезбедат безбедна и сигурна средина за престој, учење и развој на дечињата.

Радовиш

ПРИЕМ НА ДЕЛЕГАЦИИТЕ ОД ВАСЛУИ, РОМАНИЈА И ЕРГЕНЕ,ТУРЦИЈА

Media Press

Published

на

ПРИЕМ НА ДЕЛЕГАЦИИТЕ ОД ВАСЛУИ, РОМАНИЈА И ЕРГЕНЕ,ТУРЦИЈА

Градоначалникот Ацо Ристов имаше прием на дел од делегациите кои се гости во Општина Радовиш по повод манифестацијата „Самун ем Татлија“.

Прочитај повеќе

Радовиш

Ликовна работилница ,,Фолклорот наша вековна инспирација,,

Media Press

Published

на

Вчера во паркот на младите во Радовиш беше одржана ликовната работилница „Фолклорот наша вековна инспирација“. На оваа работилница учествуваа млади уметници од општинските основни училишта од нашата општина.Со оваа програмска активност започна Меѓународниот фолклорен фестивал „Радовишки собор“.

Прочитај повеќе

Радовиш

Рудниците Бучим и Боров дол со СОУ Коста Сусинов склучија меморандум за соработка за дуално образование

Media Press

Published

на

Шестнаесет ученици од паралелката за рударско геолошки техничар во средното општинско училиште Коста Сусинов од Радовиш во иднина нивната практична настава ке ја изведуват во компаниите Боров дол и Бучим.

Ваквиот тип на настава е резултат на потпишаниот меморандум за соработка помеѓу училиштето и компаниите, а ќе се реализира во рамките на програмата за дуално образование, учење кај работодавач. Од училиштето велат дека ова ќе значи многу за нив, затоа што ваквиот тип на настава ќе овозможи учениците практично да ги осознаат вештините неопходни за нивната идна професија.

Прочитај повеќе