Connect with us

Конче

Градоначалникот Ристов им посака среќа на сите ученици од ООУ,, Гоце Делчев” во Конче во новата учебна година

Avatar

Published

на

Денеска во ООУ,, Гоце Делчев”во О.Конче со пригодна програма беше одбележаан почетокот на новата учебна година.

„На сите првачиња, на сите ученици и наставници им посакуваме среќа и успех во новата учебна година“, вели градоначалникот на Општина Конче Златко Ристов кој денеска присуствуваше на првиот училишен ден во училиштето и притоа им подари подароци од општината на сите првачиња.

Конче

Општина Конче заедно со граѓаните ќе го креира Буџетот за наредната година

Avatar

Published

на

Општина Конче започнува со средби со граѓаните со цел прибирање на предлози и идеи за креирање на општинскиот Буџет за наредната година.

„Ве повикуваме да се вклучите со Ваши идеи и проекти за изготвување на БУЏЕТ за 2024 година. Сите идеи доставени до Општина Конче, ќе бидат разгледани и согласно потребите планирани и креирани во наредниот Буџет. Започнуваме на 10.12.2023 год. во училишна зграда Дедино со почеток во 12 часот. Продолжуваме во Конче , во дом на културата со почеток во 14 часот“ објави градоначалникот Златко Ристов на социјалните мрежи, повикувајќи ги граѓаните да земат масовно присуство.

Прочитај повеќе

Конче

Завршна презентација на проектот NETOURAL кој успешно го спроведе Општина Конче во изминатите две години

Avatar

Published

на

Одржана завршна презентација на проектот NETOURAL кој успешно го спроведе Општина Конче во изминатите две години, прекуграничен проект со република Грција, а во партнерство со здружението Туристички сојуз од Струмица.

Градоначалникот Златко Ристов во своето обраќање спомна што се е направено преку овој проект во Општина Конче и колку е значаен за промовирање на културното и природното наследство.

Преку овој проект во Општина Конче се уредени простории за промовирање на туризмот и за потребите на општината.

Прочитај повеќе

Конче

Општина Конче наскоро ќе започне со изградба на прочистителна станица на отпадни води за населено место Ракитец

Avatar

Published

на

Општина Конче наскоро ќе започне со изградба на прочистителна станица на отпадни води за населено место Ракитец, за што се обезбедени средства и е потпишан договор за реализација на овој проект.

На јубилејната 15-та година од постоењето на Центар на Југоисточен плански регион, градоначалникот на Општина Конче Златко Ристов потпиша договор за реализација на проект-Изградба на прочистителна станица на отпадни води за населено место Ракитец, во вредност од 8.631.200 денари, каде 5.184.482 денари се обезбедени преку ЦРЈИПР, односно Биро за рамномерен регионален развој , а остатокот од општински средства.

„Со тоа се врши заштита на животната средина каде ќе вложиме повеќе средства во иднина…Продолжуваме со грижата за чиста и еколошка средина во сите населени места!“ објави градоначалникот Ристов на социјалните мрежи.

Прочитај повеќе