Connect with us

Радовиш

Глави, коски и други отпадоци од кланица или од месара, завршиле на улица во Радовиш

Avatar

Published

на

Две вреќи полни со глави, коски и други отпадоци, завршила покрај ново асфалтираната улица „Кејска“ во Радовиш, веднаш позади Голдмак. Најверојатно се работи за отпадоци од кланица или од месара, а несовесниот сопственик на овој отпад се ослободил од него, фрлајќи го покрај улица „Кејска“.

Граѓаните кои што живеат на оваа улица изреволтирани од смрдеата која се ширела од вчера и во текот на денешниот ден во нивните дворови и куќи, се потрудиле да го најдат изворот при што ги пронашле вреќите со коски, раскинати од кучиња. За случајот пријавиле и во полиција со цел да се пронајде сторителот и да не се повтори делото.

За да се ослободат од отпадот, тие вреќите ги фрлиле во контењерот пред Голдмак, па апелираат до комуналните служби, да го подигнат отпадот за да не се шире смрдеата по булеварот.

Згрозени од ваквиот немил настан граѓаните кои што живеат на улицата „Кејска“ испратија фотографии и до нашата редакција, сакајќи воедно да испратат порака до несовесниот граѓанин да не се повтори истиот случај.

прикажи повеќе
Advertisement

Радовиш

Детската градинка во Радовиш организира работилница за уредување на дворните површини во објектите

Avatar

Published

на

Детската градинка во Радовиш организира работилница за уредување на дворните површини во објектите, во која се вклучија семејствата – родителите, вработените, локалната заедница.

„Тимската работа, дружење и размена на идеи секогаш дава резултати“, велат од градинката, од каде им се заблагодароват на сите оние кои се вклучија да ги разубават дворовите на Објектите, каде што престојуват нивните дечиња.

Прочитај повеќе

Радовиш

Регионална средба во ОНБ „Браќа Миладиновци“ во Радовиш

Avatar

Published

на

Регионална средба на библиотекари од јавни и училишни библиотеки денеска беше одржана во ОНБ „Браќа Миладиновци“ во Радовиш. Тема на расправа на средбата беше „Евидентирање на библиотеките од Македонија и нивно регистирање во светската библиотекарска организација ИФЛА“.

На средбата учествуваа библиотекари од југоисточниот регион, од Валандово, Богданци, струмица и Штип.

Прочитај повеќе

Радовиш

Завршена изградбата на помошен објект при Домот на културата „Ацо Караманов“ во Радовиш

Avatar

Published

на

Успешно заврши проектот „Реконструкција на Домот на културата Ацо Караманов во Радовиш“ за изградба на помошен објект – натстрешница која има за цел оградување на самата зграда на Домот на култура. Оваа нова структура има значајна услужна функција, осигурувајќи полесен пристап од дворот до бината на салата на Домот.

Овој проект е имплементиран од страна на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион со партнерство на о.Радовиш во рамки на Програмата за рамномерен регионален развој, со финансиска поддршка од Бирото за регионален развој.

Прочитај повеќе