Connect with us

Радовиш

Поради прекин на електрична енергија, нарушено водоснабдување во Општина Радовиш

Avatar

Published

на

ЈП Плаваја ги известува граѓаните дека поради прекин на електрична енергија заради изведување на работни активности на ЕВН ќе има нарушено водоснабдување речиси во половина општина.

„ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО КОРИСНИЦИТЕ ОД ВТОРА УРБАНА ЗАЕДНИЦА, ДЕЛ ОД ТРЕТА, ЧЕТВРТА И ПЕТТА УРБАНА ЗАЕДНИЦА, ИЊЕВО, ВОИСЛАВЦИ, СУЛДУРЦИ, ОРАОВИЦА; КАЛУГЕРИЦА, ПОДАРЕШ, ЈАРГУЛИЦА, ПОКРАЈЧЕВО И ЗЛЕОВО:

ПОЧИТУВАНИ КОРИСНИЦИ,

ПОРАДИ ПРЕКИН НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗАРАДИ ИЗВЕДУВАЊЕ НА АКТИВНОСТИ ОД ЕВН ЌЕ ИМА НАРУШЕНО ВОДОСНАБДУВАЊЕ ДО ЗАВРШУВАЊЕ НА АКТИВНОСТИТЕ“ стои во известивањето од ЈП Плаваја Радовиш..

Радовиш

Детската градинка во Радовиш организира работилница за уредување на дворните површини во објектите

Avatar

Published

на

Детската градинка во Радовиш организира работилница за уредување на дворните површини во објектите, во која се вклучија семејствата – родителите, вработените, локалната заедница.

„Тимската работа, дружење и размена на идеи секогаш дава резултати“, велат од градинката, од каде им се заблагодароват на сите оние кои се вклучија да ги разубават дворовите на Објектите, каде што престојуват нивните дечиња.

Прочитај повеќе

Радовиш

Регионална средба во ОНБ „Браќа Миладиновци“ во Радовиш

Avatar

Published

на

Регионална средба на библиотекари од јавни и училишни библиотеки денеска беше одржана во ОНБ „Браќа Миладиновци“ во Радовиш. Тема на расправа на средбата беше „Евидентирање на библиотеките од Македонија и нивно регистирање во светската библиотекарска организација ИФЛА“.

На средбата учествуваа библиотекари од југоисточниот регион, од Валандово, Богданци, струмица и Штип.

Прочитај повеќе

Радовиш

Завршена изградбата на помошен објект при Домот на културата „Ацо Караманов“ во Радовиш

Avatar

Published

на

Успешно заврши проектот „Реконструкција на Домот на културата Ацо Караманов во Радовиш“ за изградба на помошен објект – натстрешница која има за цел оградување на самата зграда на Домот на култура. Оваа нова структура има значајна услужна функција, осигурувајќи полесен пристап од дворот до бината на салата на Домот.

Овој проект е имплементиран од страна на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион со партнерство на о.Радовиш во рамки на Програмата за рамномерен регионален развој, со финансиска поддршка од Бирото за регионален развој.

Прочитај повеќе