Connect with us

Радовиш

Оливер Промет Радовиш

Media Press

Published

на

Оливер Промет – РадовишСиноним за најквалитетни столици и маси изработени од професионални мајстори. Голем избор на материјали и бои за сите вкусови, висок квалитет и достапни цени само во Оливер Промет – Радовиш.Посетете не на излезот од градот во населба Раклиш и уверете се во богатиот асортиман што го нудиме.

прикажи повеќе
Advertisement

Радовиш

ПРИЕМ НА ДЕЛЕГАЦИИТЕ ОД ВАСЛУИ, РОМАНИЈА И ЕРГЕНЕ,ТУРЦИЈА

Media Press

Published

на

ПРИЕМ НА ДЕЛЕГАЦИИТЕ ОД ВАСЛУИ, РОМАНИЈА И ЕРГЕНЕ,ТУРЦИЈА

Градоначалникот Ацо Ристов имаше прием на дел од делегациите кои се гости во Општина Радовиш по повод манифестацијата „Самун ем Татлија“.

Прочитај повеќе

Радовиш

Ликовна работилница ,,Фолклорот наша вековна инспирација,,

Media Press

Published

на

Вчера во паркот на младите во Радовиш беше одржана ликовната работилница „Фолклорот наша вековна инспирација“. На оваа работилница учествуваа млади уметници од општинските основни училишта од нашата општина.Со оваа програмска активност започна Меѓународниот фолклорен фестивал „Радовишки собор“.

Прочитај повеќе

Радовиш

Рудниците Бучим и Боров дол со СОУ Коста Сусинов склучија меморандум за соработка за дуално образование

Media Press

Published

на

Шестнаесет ученици од паралелката за рударско геолошки техничар во средното општинско училиште Коста Сусинов од Радовиш во иднина нивната практична настава ке ја изведуват во компаниите Боров дол и Бучим.

Ваквиот тип на настава е резултат на потпишаниот меморандум за соработка помеѓу училиштето и компаниите, а ќе се реализира во рамките на програмата за дуално образование, учење кај работодавач. Од училиштето велат дека ова ќе значи многу за нив, затоа што ваквиот тип на настава ќе овозможи учениците практично да ги осознаат вештините неопходни за нивната идна професија.

Прочитај повеќе