Connect with us

Радовиш

Ученици, вработени и останати граѓани дел од денешната крводарителска акција во СОУ ”Коста Сусинов” во Радовиш

Avatar

Published

на

Уште една успешно спроведена крводарителска акција во организација на ОО на Црвен крст од Радовиш. Денешната акција на која крв даруваа 24 хумани луѓе се одржа во просториите на СОУ ”Коста Сусинов” во Радовиш. Истата се реализираше во соработка со Службата за трансфузиона медицина од Штип.

„Нашите сограѓани одговорија на повикот за хуманост и дадоа свој придонес во мисијата за спасување животи. На денешната акција се собрани 24 крвни единици“, велат од Црвен крст, Радовиш, изразувајќи благодарност до сите крводарители.

Ученици, вработени и останати граѓани беа дел од денешната крводарителска акција која се одржа во СОУ ”Коста Сусинов” во Радовиш.

Радовиш

Детската градинка во Радовиш организира работилница за уредување на дворните површини во објектите

Avatar

Published

на

Детската градинка во Радовиш организира работилница за уредување на дворните површини во објектите, во која се вклучија семејствата – родителите, вработените, локалната заедница.

„Тимската работа, дружење и размена на идеи секогаш дава резултати“, велат од градинката, од каде им се заблагодароват на сите оние кои се вклучија да ги разубават дворовите на Објектите, каде што престојуват нивните дечиња.

Прочитај повеќе

Радовиш

Регионална средба во ОНБ „Браќа Миладиновци“ во Радовиш

Avatar

Published

на

Регионална средба на библиотекари од јавни и училишни библиотеки денеска беше одржана во ОНБ „Браќа Миладиновци“ во Радовиш. Тема на расправа на средбата беше „Евидентирање на библиотеките од Македонија и нивно регистирање во светската библиотекарска организација ИФЛА“.

На средбата учествуваа библиотекари од југоисточниот регион, од Валандово, Богданци, струмица и Штип.

Прочитај повеќе

Радовиш

Завршена изградбата на помошен објект при Домот на културата „Ацо Караманов“ во Радовиш

Avatar

Published

на

Успешно заврши проектот „Реконструкција на Домот на културата Ацо Караманов во Радовиш“ за изградба на помошен објект – натстрешница која има за цел оградување на самата зграда на Домот на култура. Оваа нова структура има значајна услужна функција, осигурувајќи полесен пристап од дворот до бината на салата на Домот.

Овој проект е имплементиран од страна на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион со партнерство на о.Радовиш во рамки на Програмата за рамномерен регионален развој, со финансиска поддршка од Бирото за регионален развој.

Прочитај повеќе