Connect with us

Радовиш

Трета ЦКА-ПХВ обука во Црвен крст Радовиш

Avatar

Published

на

Во просториите на ОО Црвен крст Радовиш вчера се оддржа последната трета обука во рамки на ЦКА-ПХВ циклусот за 2022.

На обуката младинците се запознаа со начинот на документирање на малите проекти, фазите на оценување како и критериумите по кои треба да се изработуваат проекти .

По завршување на обуките младинците добија насоки за дејстување на терен, па така во следниот период ,а заклучно со 22 јуни тие ќе изработуваат мали проекти за добробит на заедницата преку активен пристап на терен, откривање на целни групи како и задоволување на нивните потреби.

На обуката присуствуваа 20 младинци од основните училишта,а истата беше спроведена од страна на Марија Прастова, обучен ПХВ дисеминатор.

Радовиш

Детската градинка во Радовиш организира работилница за уредување на дворните површини во објектите

Avatar

Published

на

Детската градинка во Радовиш организира работилница за уредување на дворните површини во објектите, во која се вклучија семејствата – родителите, вработените, локалната заедница.

„Тимската работа, дружење и размена на идеи секогаш дава резултати“, велат од градинката, од каде им се заблагодароват на сите оние кои се вклучија да ги разубават дворовите на Објектите, каде што престојуват нивните дечиња.

Прочитај повеќе

Радовиш

Регионална средба во ОНБ „Браќа Миладиновци“ во Радовиш

Avatar

Published

на

Регионална средба на библиотекари од јавни и училишни библиотеки денеска беше одржана во ОНБ „Браќа Миладиновци“ во Радовиш. Тема на расправа на средбата беше „Евидентирање на библиотеките од Македонија и нивно регистирање во светската библиотекарска организација ИФЛА“.

На средбата учествуваа библиотекари од југоисточниот регион, од Валандово, Богданци, струмица и Штип.

Прочитај повеќе

Радовиш

Завршена изградбата на помошен објект при Домот на културата „Ацо Караманов“ во Радовиш

Avatar

Published

на

Успешно заврши проектот „Реконструкција на Домот на културата Ацо Караманов во Радовиш“ за изградба на помошен објект – натстрешница која има за цел оградување на самата зграда на Домот на култура. Оваа нова структура има значајна услужна функција, осигурувајќи полесен пристап од дворот до бината на салата на Домот.

Овој проект е имплементиран од страна на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион со партнерство на о.Радовиш во рамки на Програмата за рамномерен регионален развој, со финансиска поддршка од Бирото за регионален развој.

Прочитај повеќе