Connect with us

Радовиш

Пријателски натпревар во фудбал во Спортскиот центар Азури во Радовиш

Media Press

Published

на

Пријателски натпревар во фудбал во Спортскиот центар Азури во Радовиш, со гости од Валандово. Тренерот Добрин Трајанов вели дека во спортскиот центар имаат одлични услови  за тренирање и освен машки има и девојчиња.

Во спортскиот центар Азури тренираат трипати неделно околу 70 деца на возраст од 4 до 15 години, поделени во три групи, . И децата задоволни што имаат каде да тренираат и велат дека доаѓаат редовно на тренинзи бидејќи имат добри услови.

Спственикот на Спортскиот центар Азури Горан Васев, вели дека е задоволен од интерсот на децата да тренираат фудбал, но и дека ќе го развива спортскиот центар со цел да го збогати со други содржини. Единствено се соочува со мали инфраструктурни проблеми како што е пристоен пат до спортскиот центар, но се надева дека и тоа ќе се реши.

прикажи повеќе
Advertisement

Радовиш

Активно се работи на изградбата на новиот детски парк позади Основниот суд во Радовиш

Media Press

Published

на

Активно се работи на новиот детски парк кој се гради на просторот позади Основниот суд во Радовиш.  Паркот се гради со средства од донација од Тирската агенција за соработка и координација ТИКА, која за таа цел има одобрено 40 илјади евра.

Градоначалникот на Општина Радовиш Герасим Конзулов на последната седница на Совет појасни што се ќе опфати овој детски парк  и дека ќе го добие името Тошко Кукутанов.

 

Прочитај повеќе

Радовиш

Обновени фасадите на три згради за колективно домување во Радовиш

Media Press

Published

на

Општина Радовиш го заврши проектот за обнова на фасадите на неколку станбени згради кои подолго време не беа обно9вени и го нарушуваа изгледот на централното градско подрачје.

Пред околу два месеци беше обновена зградата во паркот на младите, потоа зградата на Пензионерскиот дом и последната зграда  на булеварот на раскрсницата за влез во Радовиш.

„Со обновата на последната фасада се комплетира програмата за обнова на фасадите на три згради за колективно домување“, вели градоначалникот Герасим Конзулов кој најавува и други проекти за реализација.

Прочитај повеќе

Радовиш

Известување за корисниците од улица „Самоилова“, булеварот Александар Македонски и Урбан блок-9 од ЈП Плаваја, Радовиш

Media Press

Published

на

Јп Плаваја Радовиш со известување за корисниците од улица „Самоилова“, булеварот Александар Македонски и Урбан блок-9, за прекин на водоснабдувањето.

„Почитувани. Ве известуваме дека утре Вторник 15 Јуни 2021 година поради планирани активности на дистрибутивната водоводна мрежа ќе има прекин на водоснабдувањето од 08:00 до 13:00 часот.За наведениот период обезбедете си потребни количини на вода за пиење и потребите на Вашите домаќинства.Благодариме за разбирањето“, стои во известувањето од ЈП Плоаваја од Радовиш.

11

Прочитај повеќе