Connect with us
Виолета | Media Press

Published

on

Со проектот Струмица – Ќустендил ќе се подобри туристичката инфраструктура во околината на манастирот „Свети Леонтиј“ во село Водоча општина Струмица.  Со уредување на пристапни патеки од реден камен, чистење и хортикултурно уредување на просторот, заштитни зидови и огради на река Водочница, одмаралиште со најсовремена урбана опрема за посетителите и други активности.

За таа цела  градоначалникот на Општина Струмица Коста Јаневски, во Министерството за регионален развој и јавни работи на Република Бугарија, потпиша договори за два нови проекта од Програмата за прекугранична соработка помеѓу Република Бугарија и Република Македонија.
Со проектот Петрич – Струмица, ќе се подобри институционалната подготвеност на Терторијалната противпожарна единица при Општина Струмица за заштита и спречување на природни непогоди и катастрофи, преку набавка на современо повеќенаменско возило за реакција при пожари и поплави.
Струмица е единствената македонска општина која доби два проекта од оваа програма во вкупна вредност од околу 450.000 евра, информираат од општина Струмица.

Видео

„Ќе брмчи Иџе“ промотивна трка низ скопските улици во чест на медицинарите и полицијата

Александар | Media Press

Published

on

„Медицинарите и полицијата се нашите херои“ оваа порака вчера ја пренесе најдобриот македонски автомобилист Igor Idze Stefanovski. Преку промотивната трка насловена ,,ќе брмчи Иџе“ тој дава поддршка на медицинските лица, полицијата, армијата кои се на првата борбена линија во овој тежок период предизвикан од  пандемијата на коронавирусот. .

Иџе во време на полицискиот час едноставно го размрда Скопје, ги извади околните жители на балконите да се пофали со неговото ново возило со кое ќе се натпреварува следната автомобилистичка сезона.

Continue Reading

Видео

Видео кое предизвика големо внимание

Александар | Media Press

Published

on

На социјалните мрежи се појави видео како се подготвува со заштитна опрема медицинскиот персонал во болниците во Италија, кои се грижат за пациантите заразани со корона вирус.

Под видеото стои:
❤️ 🇮🇹 ИТАЛИЈАНСКИ ХЕРОИ 🇮🇹 ❤️


ЛИНК ДО ВИДЕОТО

Continue Reading

Видео

Заев обелодени, зошто граѓаните во државава не можат да дојдат до лекови на рецепт

Avatar

Published

on

Претседателотна Владата Зоран Заев, на седницата за пратенички прашања обелодени причини откриени низ анализа, зошто граѓаните во државава не можат да дојдат до лекови на рецепт во текот на целиот месец, туку само на почетокот на месецот.

Тој рече дека нешто повеќе од година се работи на ова прашање, дека контроли покажале злоупотреби, дека се прави комплетно информатички систем на контрола и најави целосно решение на проблемот на есен.

Continue Reading